Bio-Science honlap 0

Get Adobe Flash player

Monokromátor alapú multimode readerek: SpectraMax M-series

A SpectraMax i3, SpectraMax M-sorozat, Gemini EM/XPS readerek
vásárlásánál 2 év garanciát és jelentős, akár 40% kedvezményt nyújtunk, típustól függően.


A Spectramax M-széria a microplate readerek között a

csúcskategóriát képviseli, egyik alapvető technikai érv emellett az, hogy a hullámhossz minden mérési módban monokromátor segítségével szabadon megválasztható.  A Spectramax M3 készülék fluoreszcencia intenzitáson kívül lumineszcens és abszorbancia mérésekre is alkalmazható. A teljes flexibilitást elősegítendő, mindhárom módban szűrők nélkül, 1-1 monokromátor segítségével 1 nm-es pontossággal mérhetünk azon a hullámhosszon, ahol szeretnénk, tehát új applikáció esetén nem kell újabb és újabb filtereket vásárolni. Az M3-al  6-tól 384well befogadóképességű plate-ek mérését tudjuk kivitelezni mind alsó, mind felső olvasásban, tehát sejtes alkalmazások is kiválóan futtathatók. Abban az esetben, ha mégis egyedi küvettás mérésre lenne igény, az se akadály, hiszen az M3-t azzal is felszerelték, ráadásul mindhárom mérési módban használható a küvettablokk is ugyanazokkal a monokromátorokkal. A Spectramax readerek különleges tulajdonsága a PathCheck sensor, mely a microplate lemez welljeiben lévő folyadékkülönbségeket normalizálja és adja meg egységesen 1 cm úthosszra az abszorbanciát.

A küvettablokk, illetve a plate olvasó is termosztálható ( végpontos mérések mellett kinetikus mérések lehetősége), a plate tálca ezen túl rázatásra is képes (homogenizálás).   

Hullámhossztartományok:

Fluoreszcens intenzitás: 250 – 850 nm (mind gerjesztés, mind emisszió)

Lumineszcencia: 250 – 850 nm

Abszorbancia: 200 – 1000 nm 

A Spectramax a későbbiekben igény szerint tovább bővíthető más mérési módokkal (pl. fluoreszcens polarizáció, TRF), ebben az esetben eljutunk az M5-readerhez, amit természetesen közvetlenül is megvásárolhatunk.

Az M-széria zászlóshajója az M5e modell, mely a Cisbio által gyártott HTRF (homogeneous time resolved fluorescence, TF-FRET) esszék mérésére is validált. Ezek a mérések speciális ritkaföldfém ( terbium és európium-kriptát) vegyületek segítségével történnek, előnyük a hagyományos fluoreszcenciás mérésekkel szemben a nagyobb érzékenység és dinamikus tartomány.

SpectraMax M3-M5e series letölthető adatlap

 


 

A SpectraMax M2e egy, a továbbiakban tovább nem bővíthető, de ökonomikusabb választás, arra az esetre, ha a lumineszcens mérésekhez nem szükséges nagy érzékenység és dinamikus tartomány, ugyanis az M2e-ben ez ún, másodlagos mód. Egyéb tulajdonságaiban (monokromátorok, küvettablokk, PathCheck, stb) megegyezik az M3-al. A küvettablokk ebben az esetben monokromátoros abszorbancia és fluoreszcencia-mérésre ad lehetőséget. Az M2-vel felső leolvasásban mérhető fluoreszcencia, az M2e-nél felső és alsó módban is.

SpectraMax M2-M2e letölthető adatlap

A  Molecular Devices olvasókhoz minden igényt kielégítő vezérlő-adatkiértékelő számítógépes szoftver is (SoftMax Pro Software) tartozik.

Az M-széria olvasói kompatibilisek  a különféle folyadékkezelő robotokkal (pl BeckmanCoulter), de emellett közvetlenül kapcsolhatók a Molecular Devices StakMax plate stackerhez is.

A SpectraMax readereken leggyakrabban a következő méréseket végzik: ELISA, DNS/RNS kvantitálás, protein esszék, enzim kinetika, proteáz esszék, fluoreszcens proteinek és FRET, sejt-életképesség és citotoxicitás, riportergén esszék, sejtmigrációs esszék, ADME-Tox, membránpermeabilitás, neurotranszmitterek.


Ragadja meg az alkalmat most és váltson MolecularDevices microplate readerre!

Non-profit ügyfeleinknek új microplate reader vásárlásánál –modelltől függően- 2 vagy 3 év garanciát és akár 40% kedvezményt biztosítunk.

Az akcióban részt vevő modellek: SpectraMax i3, SpectraMax M-sorozat, SpectraMax Paradigm, Gemini EM/XPS, FilterMax F5, SpectraMax abszorbancia readerek

Utolsó frissítés: 2014.06.02